وبلاگ سایت

آیا شکلات تلخ برای شما مفید است؟

آیا شکلات تلخ برای شما مفید است؟

اگرچه شکلات لذیذ است، اما همیشه شکلات مغذی یا حتی اصیل نیست. برای مثال، شکلات سفید فاقد مواد جامد کاکائو است. یعنی بیشتر از هر چیز دیگری دسر است.

برای در نظر گرفتن شکلات تیره، شکلات باید حداقل ۵۰ درصد مواد جامد کاکائو، کره کاکائو و شکر داشته باشد، اما برخلاف شکلات شیری حاوی شیر نیست، مگر در مقادیر کمی که ممکن است در طول تولید به دلیل آلودگی متقابل ایجاد شود. هرچه شکلات تیره‌تر باشد، محتوای جامد کاکائو بیشتر است و فواید بالقوه برای سلامتی بیشتر است.

، خرید دستگاه کره گیر بادام و خرید دستگاه شالی کوب را از گروه صنعتی بتین خریداری کرده و سالم ترین مواد را تازه استفاده درست کنید و استفاده ببرید.

اما آیا می دانستید که؟ شکلات تلخ فواید زیادی برای سلامتی دارد. یک لقمه روزانه شکلات تلخ نه تنها ممکن است برای قلب شما مفید باشد، بلکه ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد، استرس را کاهش دهد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

در اینجا هفت مزیت مهم شکلات تلخ یا کاکائو برای سلامتی آورده شده است:

پر از تغذیه

شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است. اگر شکلات تلخ باکیفیت با محتوای کاکائو بالا بخرید، مقدار خوبی فیبر محلول و مواد معدنی دارد. البته هر چه شکلات تیره تر باشد بهتر است، اما هر شکلات تلخ ۷۰ درصد یا بالاتر حاوی آنتی اکسیدان، فیبر، پتاسیم، کلسیم، مس و منیزیم است.

کاکائو و شکلات تلخ دارای مشخصات اسید چرب عالی هستند. چربی ها عمدتاً از اسید اولئیک (چربی مفید برای قلب موجود در روغن زیتون)، اسید استئاریک و اسید پالمیتیک تشکیل شده اند.

همچنین کالری و چربی زیادی دارد، بنابراین مراقب میزان مصرف روزانه خود باشید. هر برند شکلات نیز به طور متفاوتی پردازش می شود.

برای قلب خوبه

مطالعات جداگانه نشان داده است که شکلات تلخ ممکن است فواید مختلفی داشته باشد که در صورت ترکیب، ممکن است در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت کند. مصرف شکلات تلخ می تواند چندین عامل خطر مهم برای بیماری قلبی را بهبود بخشد. شکلات تلخ دارای خواص ضد التهابی و ضد ترومبوتیک است که می تواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند و همچنین دارای خواص ضد فشار خون است که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

به نظر می رسد ترکیبات شکلات تلخ در برابر اکسیداسیون LDL بسیار محافظت کننده هستند.

در دراز مدت، این باید منجر به تجمع کمتر کلسترول در شریان ها شود و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

با این حال، از آنجایی که فرآیند بیولوژیکی شناخته شده است (کاهش فشار خون و LDL اکسید شده)، ممکن است خوردن شکلات تلخ به طور منظم خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

منبع قوی آنتی اکسیدان

شکلات تلخ حاوی غلظت بالایی از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. پلی فنول ها، فلاوانول ها و کاتچین ها چند نمونه هستند.

فلاونوئیدها، که مواد شیمیایی گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و ممکن است در پیشگیری از سرطان و سلامت قلب نقش داشته باشند، در شکلات تلخ یافت می شوند. کاکائو حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به چای سبز یا شراب قرمز است. هرچه شکلات تیره تر باشد، آنتی اکسیدان بیشتری دارد. با این حال، باید بین خوردن شکلات تلخ خوش طعم و بهره مندی از فواید سلامتی تعادل وجود داشته باشد. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

شکلات تلخسئوال خیلی از افراد اینه که آیا شکلات تلخ برای شما مفید است؟

کاهش فشار خون

طبق تحقیقات، شکلات تلخ ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. فلاوانول های موجود در شکلات تلخ تولید اکسید نیتریک را در بدن تحریک می کنند. اکسید نیتریک رگ‌های خونی را گشاد می‌کند و باعث افزایش جریان خون و کاهش فشار خون می‌شود.

سلول های اندوتلیال با تشکیل یک غشای نازک در داخل قلب و عروق خونی به کنترل سیستم عروقی و جریان خون در سراسر بدن کمک می کنند. در این مطالعه، افرادی که به مدت یک هفته شکلات تلخ مصرف کردند، عملکرد اندوتلیال بهتری داشتند و فشار خون پایین‌تری داشتند. در نتیجه، می تواند یک جزء کم هزینه و موثر برای کنترل فشار خون بیماران مبتلا به فشار خون باشد.

خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید

خوردن هر روز شکلات ممکن است بهترین راه برای پیشگیری از دیابت به نظر نرسد، اما مطالعات نشان داده اند که خوردن مقادیر سالم شکلات تلخ غنی از کاکائو به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می تواند در واقع نحوه متابولیسم گلوکز را در بدن بهبود بخشد.

شکلات تلخ حاوی فلاوانول هایی است که نشان داده است عوامل خطر مرتبط با مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. این اثرات مفید مقاومت به انسولین ممکن است در دراز مدت خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

بهبود عملکرد مغز

خوردن شکلات تلخ ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد و به پیشگیری از بیماری های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. همچنین برای شناخت [درک فکر] مفید است زیرا جریان خون را به مغز افزایش می دهد. فلاوانول های موجود در شکلات تلخ ممکن است باعث بهبود انعطاف پذیری عصبی یا توانایی مغز در سازماندهی مجدد خود در پاسخ به آسیب یا بیماری شود.

برای پوست شما خوبه

ترکیبات زیست فعال شکلات تلخ نیز ممکن است برای پوست شما مفید باشد. فلاونول ها می توانند از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت کنند، جریان خون را به پوست افزایش دهند و تراکم و آبرسانی پوست را بهبود بخشند. در هفته ها و ماه های منتهی به تعطیلات ساحلی خود، بیشتر شکلات تلخ بخورید. با این حال، قبل از رها کردن روتین مراقبت از پوست و مصرف بیشتر شکلات تلخ، با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید. آنتی اکسیدان های شکلات تلخ جریان خون را در پوست بهبود می بخشد و از آسیب های خورشید محافظت می کند.

شکلات تلخ

ترکیبات شکلات تلخ از جمله موضوعاتی است که افراد شناختی از آن ندارند .شکلات تلخ نوعی شکلات است که در آن از میزان قابل توجهی کاکائو استفاده شده است. در واقع حدود 50 تا 90 درصد شکلات تلخ را کاکائو تشکیل داده است. تفاوت این شکلات با سایر شکلات ها میزان کاکائو مورد استفاده در شکلات تلخ است.در شکلات های شیری بین 10 تا50 درصد کاکائو استفاده می‌شود. شکلات تلخ دارای خواص و فواید بی‌شماری است. در مصرف این نمونه شکلات باید حد تعادل را نگه داشت.

ترکیبات شکلات تلخ

برای اینکه طعم تلخ شکلات تا حدودی تعدیل پیدا کند، از میزان ناچیزی شکر در تهیه این نمونه شکلات استفاده می شود. وانیل را به عنوان طعم دهنده در شکلات تلخ مورد استفاده قرار می‌دهند. میزان تلخی این محصول به میزان کاکائو مورد استفاده در تهیه شکلات تلخ بستگی دارد.
لیسیتین ماده ای است که از دانه های سویا گرفته شده و مانع از جداسازی کره کاکائو و کاکائو می شود. لیسیتین نیز به ترکیب شکلات تلخ اضافه می شود. برخی تولیدکنندگان شکلات تلخ از مواد افزودنی دیگری برای ماندگاری بیشتر شکلات تلخ استفاده می‌کنند. از انواع شکلات تلخ برای تهیه شکلات داغ می توان استفاده کرد .

ترکیبات شکلات تلخ و ارزش غذایی آن

طی تحقیقات مختلفی که توسط کارشناسان علم تغذیه در مورد خواص و فواید شکلات تلخ صورت گرفته است، این شکلات دارای کالری بالایی است. بخشی از کالری مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های روزانه را می توان از طریق مصرف شکلات تلخ، تامین نمود. شکلات تلخ غنی از آهن و کلسیم است. برهمین اساس این نمونه شکلات می تواند برای رشد و تحکیم استخوان‌ها مفید باشد.

پیشنهاد می کنیم حتما فواید شکلات برای بدن را مطالعه کنید .

ترکیبات شکلات تلخ و خواص آن

تاثیر شکلات تلخ در سلامت قلب

شکلات تلخ پتاسیم بالایی دارد و یکی از منابع خوشمزه و غنی پتاسیم در میان خوراکی های رایج در رژیم غذایی روزمره ی ماست. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می کند و کنترل کننده ی فشار خون در بدن است. طبیعی است که بالا نبودن فشارخون به سلامت قلب کمک می کند. شکلات تلخ کاهش دهنده کلسترول خون است. بالا رفتن کلسترول خون، سلامت قلب را به خطر می‌اندازد. بنابراین مصرف شکلات تلخ با توجه به دو عامل فشار و کلسترول خون، می تواند باعث سلامت بیشتر قلب و کنترل دو عامل ذکر شده در خون شود.

بیشتر افراد زمانی که برای خرید قهوه اقدام می کنند . شکلات تلخ را نیز در کنار آن تهیه می کنند .

خواص شکلات تلخ برای پوست

شکلات تلخ تاثیر اشعه مضر آفتاب بر پوست را کاهش می‌دهد. در واقع این شکلات مانند یک کرم ضد آفتاب عمل کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست، التهاب، جوش و آکنه را برطرف می نماید. با مصرف شکلات تلخ، آبرسانی کافی به پوست صورت گرفته و شما دارای پوستی نرم، لطیف و شفاف خواهید شد. این محصول به پاکسازی پوست نیز کمک می نماید. به همین دلیل از شکلات تلخ در تهیه برخی ماسکهای زیبایی استفاده می شود. علاوه بر تماس مستقیم پوستی، خوردن شکلات نیز می تواند خواص فوق العاده ی خود را بر پوست بگذارد و شما با خوردن شکلات می توانید علاوه بر لذت بردن از طعم دلنشین آن، از پوست صاف و زیبای خود نیز لذت ببرید.

خاصیت ضد سرطانی شکلات تلخ

شکلات تلخ دارای آنتی اکسیدان های مختلفی است. آنتی اکسیدان ها فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی نموده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. مصرف به اندازه ی شکلات می تواند مقدار کافی آنتی اکسیدان های فعال را در بدن ایجاد کند و از رشد و توسعه ی سلول های سرطانی به خصوص در معده و کبد جلوگیری کند. به همین دلیل توصیه شده است که در برنامه ی روزانه ی خود مقدار کمی شکلات قرار دهید.

ترکیبات شکلات تلخ و تاثیر شکلات تلخ در لاغری

برخلاف سایر شکلات ها که چاق کننده هستند و مصرف آن ها برای افرادی که دارای رژیم لاغری هستند توصیه نشده است، شکلات تلخ به دلیل داشتن فیبر بالا، موجب کاهش اشتها شده و فرد تمایلی به خوردن و دریافت انرژی و کالری بیشتر ندارد. همین امر موجب می شود که بدن از چربی های ذخیره شده استفاده کرده و با سوختن چربی های اضافی، دچار لاغری تدریجی گردد. البته مصرف بی رویه ی هر خوراکی باعث آسیب های متفاوتی به بدن می شود و شکلات نیز از این قائده مستثنی نیست. بنابراین با مصرف کم و به اندازه ی شکلات تلخ می توان از آن در جهت لاغری و تناسب اندام استفاده کرد.

بیماران دیابتی و شکلات تلخ

غالبا افرادی که قند خون بالایی دارند، از مصرف شکلات اجتناب می کنند. شکلات تلخ بر خلاف سایر شکلات ها شاخص گلایسمی پایینی دارد. در واقع این شکلات از جذب قند در روده جلوگیری می‌کند. همچنین فلانوئیدهای موجود در شکلات تلخ موجب پایین آمدن قند خون می شوند. به همین دلیل به بیماران قندی توصیه شده است شکلات تلخ را در رژیم غذایی خود گنجانده و به تنظیم قند خون کمک کنند. دقت شود که شکلات تلخ های طبیعی که فاقد مواد افزودنی بیش از حد هستند و درصد تلخی بالاتری دارند، شکر کمتری نیز دارند و برای افراد دیابتی، فواید بیشتری دارد.

شکلات تلخ و ورزشکاران

شکلات تلخ دارای میزان مناسبی پروتئین است. افرادی که به ورزش‌های سخت و سنگین می‌پردازند، با مصرف شکلات می توانند به تقویت عضلات خود کمک کرده و انرژی لازم برای فعالیت‌های ورزشی را دریافت نمایند. برخی از پروتئین های مورد نیاز بدن نیز در این ماده خوراکی وجود دارد. بنابراین در کنار گوشت و تخم مرغ، وجود شکلات نیز میتواند به تکمیل رژیم غذایی ورزشکاران کمک کند.

ترکیبات شکلات تلخ و تاثیر شکلات تلخ در سیستم ایمنی

بدن انسان همواره در معرض هجوم انواع ویروس، باکتری‌ها، میکروب‌ها و عفونت ها است. در صورتی که سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، گلبول های سفید نمی توانند با این مهمان های ناخوانده به مبارزه بپردازند. شکلات تلخ به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان های مختلف به کمک گلبول های سفید آمده و سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس ها و میکروب ها تقویت می کند. از این رو مصرف شکلات تلخ به ویژه در زمستان می تواند از بروز بیماری های ویروسی جلوگیری کند.

تاثیر شکلات تلخ در حافظه

شکلات تلخ دارای میزان قابل توجهی فسفر است. همانطور که می دانید، فسفر تاثیر بسزایی در تقویت حافظه داشته و سرعت یادگیری را بالا می‌برد. وجود فلاونول در شکلات تلخ، موجب تحرک بیشتر سلول های مغز شده و از زوال مغز جلوگیری می کند. به همین خاطر برای افرادی که به مطالعه می پردازند، مانند دانشجویان و دانش آموزان توصیه می شود در برنامه غذایی خود حتما از شکلات تلخ استفاده کنند و در برنامه ی غذایی خود جایگاه ویژه ای برای آن قرار دهند. همچنین افراد سالخورده نیز برای جلوگیری از آلزایمر می توانند شکلات تلخ را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و از خواص ویژه ی شکلات تلخ برای مغز استفاده کنند.

 

مضررات استفاده از شکلات تلخ

 

مصرف شکلات تلخ برای چه افرادی مضر است. طعم و مزه شکلات تلخ را اکثر ذائقه ها دوست دارند. اما مصرف این شکلات به دلیل داشتن کافئین، برای افرادی که دچار مشکلات معده مانند رفلاکس معده هستند، توصیه نمی شود. کافئین موجود در شکلات، اضطراب و استرس را افزایش می دهد. افرادی که با مشکل استرس روبرو هستند از مصرف شکلات تلخ اجتناب کنند. برخی افراد به نوع خاصی از مواد غذایی آلرژی دارند. این افراد بهتر است شکلات تلخ را از برنامه غذایی خود حذف نمایند.

شکلات تلخ را چه زمانی باید مصرف نمود؟

همانطور که می دانید شکلات تلخ کالری بالایی دارد. بهتر است مصرف این نوع شکلات را در وعده صبحانه قرار داده تا کالری مورد نیاز خود را دریافت نمایید. با مصرف شکلات تلخ در وعده صبحانه، روزی پرانرژی را آغاز خواهید کرد. شکلات تلخ اگر در پایان روز مصرف شود، به دلیل کافئین موجود در آن، ممکن است شما را دچار کم خوابی نماید و مانع از خواب کافی و به موقع شما شود. البته مصرف شکلات در مواقعی که مجبور به بیدار ماندن هستید می تواند برای شما مفید باشد.

ترکیبات شکلات تلخ و انواع آن

شکلات های موجود در بازار ممکن است نوع خارجی یا تولید داخلی باشند. نمونه های مختلف شکلات را بر اساس تلخی آن و میزان استفاده از کاکائو، تقسیم بندی کرده‌اند. شکلات 30% و 45% طعم بسیار تلخی نداشته و کافئین آن‌ها موجب کم‌خوابی یا مشکلات دستگاه گوارش نمی‌گردد. با بالا رفتن درصد تلخی شکلات ممکن است مصرف آن برای برخی افراد مشکلاتی را ایجاد کند. شکلات 50%، 65 و 70% همچنین شکلات 80 و 97% درصد به ترتیب طعم‌شان تلخ‌تر شده و درصد کافئین آن ها نیز بالا می رود. در مصرف این نمونه شکلات ها باید جانب احتیاط را نگه داشته و به مصرف یک یا دو تیکه کوچک آن اکتفا نمود. در کودکان و افراد نوجوان و جوان، به دلیل تحرک بالایی که دارند معمولا مصرف شکلات تلخ عوارضی ندارد اما افراد کم جنب و جوش باید در استفاده از این خوراکی احتیاط کنند.

انواع مختلف شکلات

 

انواع مختلف شکلات عبارتند از:

 

  1. شکلات تلخ:

شکلاتی با میزان کاکائو بالا (معمولاً بین 60% تا 85%) که طعم تلخ و قوی دارد. این نوع شکلات به دلیل غنای آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها برای سلامت قلب مفید است.

 

  1. شکلات شیری:

شکلاتی با ترکیب کاکائو، شیر، شکر و گاهی چربی شیر. این نوع شکلات طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری نسبت به شکلات تلخ دارد و محبوب‌ترین نوع شکلات در بین کودکان و بزرگسالان است.

 

  1. شکلات سفید:

شکلاتی که از کاکائو کره (بدون پودر کاکائو) ساخته می‌شود و فاقد محتویات جامد کاکائو است. این نوع شکلات طعم خامه‌ای و شیرین دارد.

 

  1. شکلات ترکیبی (شکلات با افزودنی‌ها):

این نوع شکلات شامل شکلات با مغز یا افزودنی‌های مختلف مانند فندق، بادام، کره بادام‌زمینی، ترافل، و میوه‌های خشک است. این شکلات‌ها طعمی متنوع و جذاب دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *